Titel cabaret 2020: De Gloriëtte 2.0

woensdag 4 december 2019 om 10:25 uur

Café de Vergane Glorie heeft zijn beste tijd gehad. Sluiting lijkt onvermijdelijk,

totdat entrepreneur Barry Bartels het café nieuw leven inblaast. Met zijn aanstekelijke

enthousiasme tovert hij de saaie volkskroeg om tot een plek waar wordt gelachen, gedanst en gezongen.
Van stamgasten tot politici, van leraren tot dorpsbewoners, iedereen komt langs

in deze wereld in het klein. Met een geheel nieuw decor, scherpe sketches, strakke dansen en

pakkende zang onder leiding van onze eigen band neemt het Stella Maris Cabaret 2020 u mee

in een avond vol verrassingen.

Doe je auditie? Hier vind je de monoloog!

dinsdag 29 oktober 2019 om 18:17 uur

MONOLOOG: ‘’Wat een leven’’

Studeeronderstaande monoloog in. Enkele regieaanwijzingen zijn gegeven. Voor de restmag je zelf bepalen welke emoties, stemgebruik, rekwisieten, … je gebruikt.

A = auditant

P= publiek (jury)

(komt op en gaat zitten)

A: Zo! Dus…hoe gaat het met u?

(kijkt publiek in)

A: Ik vroegdus: hoe gaat het met u?

P: Met onsgaat het goed!

A: Hmm ja,fijn voor u. Want met mij gaat het helemáál niet goed!

(staatop) Het gaat met mij namelijk nooit goed! Ik heb al zoveel moeten doen

en nooit is het een keer af. Mijn moederdie dan weer roept: ‘’Heb je je tanden

gepoetst? Straks ruik je nog naar knoflookals je die auditie hebt.’’ Gek word ik ervan!

Ik heb al zoveel moeten doen, niet eens detijd gehad om mijn tanden te poetsen!

(pauze, gaat zitten)

A: Ik wordgek van dat mens. Probeer je even rustig je bio bij te werken tijdens het

schijten en hopla: ‘’Zo ga je dat niethalen (naam auditant), je komt te la-haat!’’

(pauze)

A: Alsof mijdat wat boeit. Ik had er sowieso al geen zin in. Cabaret 2020, who cares!

Ik bedoel, kom op, ik ben een puber. Watkan mij dat schelen! Ik wil ook wel eens

tijd om gewoon te netflixen, te chillen,mijn huiswerk goed te maken. Ik vind een

optimale relatie met de werknemer belastmet het onderwijs van grote importantie.

Dus…

A: Ik weetniet hoe dit verder moet, hoor… Is dit dan het puberleven? Er zitten echt

maar 24 uur in een dag en die wil je goedbesteden, toch? Een goede nachtrust

is cruciaal. Daarna, rond een uur oftwaalf tijd voor frikandellenbroodjes en dan

lekker met de poten languit op de bankgamen. Heer-lijk!

(pauze, nu opeens boos)

A: Maarja,dat is ons kennelijk niet gegeven! Het is werkelijk ongepermitteerd wat

ze hier in dat strafkamp van ons vragen!Het is, het is… Grrrr!

P: Zeg (naamauditant), hoe gaat het eigenlijk met je?

A: (schrikt) Oh nee, geweldig! Ja, nee top!Leuk dat je het vraagt!

Stella Maris Cabaret 2020

woensdag 23 oktober 2019 om 15:12 uur

Beste allemaal,

Het Stella Maris College en het Cabaret zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Via deze brief willen we jullie op de hoogte brengen van enkele ontwikkelingen en de opstart van het Stella Maris Cabaret 2020.

Als school zitten we in een pittige periode waarin de blik vooral vooruit is gericht. Er wordt keihard gewerkt om de school en het onderwijs weer op orde te krijgen. Het Stella Maris Cabaret is echter al meer dan 50 jaar onderdeel van deze school en voor veel leerlingen één van de hoogtepunten van het schooljaar. Daarom hebben we besloten ook dit jaar een cabaret te realiseren.


Aangezien veel zaken binnen de schoolorganisatie tegen het licht worden gehouden, leek ons dit echter een goed moment om ook het cabaret eens aan een kritisch onderzoek te onderwerpen. Het cabaret is de afgelopen jaren onder professionele artistieke leiding uitgegroeid tot een voorstelling van formaat.Om dit niveau te bereiken, werd er vele weekends intensief gerepeteerd en werkte een grote ploeg aan de complexe organisatie van dit grootschalige evenement. In deze tijden geen vanzelfsprekende investering van tijd en middelen. Daarnaast is de schoolleiding van mening dat het cabaret weer meer vanuit school gedragen moet worden. De afgelopen jaren lag de organisatie voornamelijk in handen van mensen die niet werkzaam waren op onze school.


Na een eerste overleg met ouders, oud-leden van het productieteam en collega’s hebben we besloten dat we dit jaar een cabaret realiseren, maar voor een ietwat andere opzet kiezen. Daarnaast willen we het aantal voorstellingen en de repetitietijd in weekends reduceren.

De nieuwe opzet ziet er als volgt uit. Leerlingen kunnen op zondag 3 november auditie doen. De audities zijn bedoeld om leerlingen de kans te geven hun talent(en) op het podium te laten zien. Dit kan binnen de traditionele disciplines toneel, muziek (zang of instrument) en dans, maar alles daarbuiten is ook mogelijk. Via deinschrijfmodule die binnenkort op de site verschijnt, kunnen deelnemers aangeven wat ze op de planken zullen brengen. Een (zelfgeschreven) sketch, een nummer als rockband, een dans, … Denk vrij! De werving voor de technische en ondersteunende ploegen volgt in december.

Na de audities maakt het creatieve team, bestaande uit enkele docenten, een selectie en wordt er een revue-achtige voorstelling ontworpen. De voorstelling zal bestaan uit ideeën vanuit de audities en ideeën die het team van docenten en leerlingen verder ontwikkelt. De repetities van de diverse disciplines zullen in eerste instantie na schooltijd plaatsvinden. Pas in januari gaan we ook een dag in het weekendgebruiken om alles aan elkaar te plakken. De voorstellingen zullen plaatsvinden in het weekend voor carnaval (14 t/m 16 februari). Voor dit jaar gaan we terug naar 1 weekend met 4 voorstellingen.


Het team dat nu aan de slag gaat met het cabaret heeft al vele jaren ervaring met de organisatie ervan. Leerlingen zullen merken dat deze editie op een andere manier wordt aangepakt dan ze wellicht gewend zijn. We zijn er echter van overtuigd dat we op deze manier een cabaret neer kunnen zetten dat het voortbestaan van deze traditie waarborgt.

Sneakpeak van Cabaret 2019 + Koop je kaarten!

woensdag 16 januari 2019 om 20:13 uur

Ook in 2019 brengt het Stella Maris Cabaret weer een voorstelling vol live muziek, zang, dans en toneel. Dit jaar staat het Cabaret met de titel ‘Well Done’ in het teken van de nieuwste trend op onderwijsgebied; namelijk het behalen van het zo fel begeerde certificaat ‘Gezonde School’. De catering biedt leerlingen en docenten in samenwerking met de Universiteit van Maastricht milieuvriendelijk kweekvlees aan, in plaats van de ongezonde vette hap. Maar deze stap zorgt voor grote ophef bij de veeboeren uit Groot Meerssen. Zij vrezen voor het voortbestaan van hun koeien, en dus hun broodwinning, en willen koste wat kost het kweekvlees uit de school weren. De lokale pers gaat zich ermee bemoeien en zelfs de landelijke politiek meldt zich. Kortom, het Stella Maris Cabaret staat ook nu weer garant voor een onvergetelijke avond uit!

De toneel-, dans- en koorrepetities zijn in volle gang, de leerlingen en docenten hebben er weer veel zin in. Voor en achter de schermen zijn meer dan 200 leerlingen en vrijwilligers bezig om de voorstelling tot een succes te maken; van licht, geluid, rekwisieten tot catering en grime. Onder leiding van regisseuse Gwen Moust wordt in de aula van Stella Maris College te Meerssen weer een voorstelling neergezet waar meer dan 3000 bezoekers van kunnen komen genieten. Het Cabaret zal plaatsvinden in de weekenden van 15, 16, 17 februari en 22, 23, 24 februari.

De kaartverkoop loopt ook dit jaar weer via www.stellamariscabaret.nl. Hier zijn ook de nieuwe voorwaarden te vinden met betrekking tot gereserveerde plaatsen, het vernieuwde Theatercafé, parkeerplekken en meer.

TICKETVERKOOP 52e Stella Maris Cabaret 2019 "Well Done" is gestart!

woensdag 5 december 2018 om 09:44 uur

Vandaag, op pakjesavond, kun jij nog snel een cadeau scoren voor vanavond...
want de kaartverkoop voor het 52e (!) Stella Maris Cabaret 2019 "Well Done" is van start gegaan!

Dit jaar zijn er een hoop nieuwe voorwaarden ingevoerd.
Zo reserveer jij jouw gewenste plek direct bij het bestellen van je ticket! Op deze manier kun je voor de voorstelling nog genieten van een heerlijk drankje in ons Theatercafé!
Als je er nu snel bij bent, kun je een early bird ticket scoren met maar liefst 10% korting!
De ingang van het cabaret is verplaatst en zal komend jaar de hoofdingang worden.
En nog meer.... Lees hier de voorwaarden nog aandachtig door en bestel vervolgens jouw ticket voor het Cabaret!
Het belooft weer een spetterende en professionele show te worden, met een mix van zang, dans, sketch en spel!

Bereid je voor.... op Stella Maris Cabaret 2019 "Well Done"!
Zien wij je daar?!

Even voorstellen: het nieuwe Productieteam!

donderdag 5 juli 2018 om 19:58 uur

Gelukkig mogen we met veel plezier weer gaan werken aan een nieuwe cabaretvoorstelling voor 2019. Via de social media kanalen kwamen vele blije en opgeluchte reacties op dit nieuws.

Het voortbestaan van het cabaret is mogelijk door het vormen van een nieuw productieteam. Sinds dit jaar schuiven vier nieuwe leden aan die met veel plezier en enthousiasme aan het cabaret zullen gaan werken zodat deze traditie kan voortbestaan. De eerste vergaderingen zijn al geweest dus het belooft weer veel goeds.

Van links naar rechts stellen we aan jullie voor, het PT vanaf nu: Joppe van Gisbergen, Iris Hollands, Laura Wilbers, Jacques van Loo, Thomas Brune en Harold Limpens.

STELLA MARIS CABARET 2019 GAAT DOOR!

donderdag 5 juli 2018 om 19:45 uur

In de afgelopen maanden stond het Stella Maris Cabaret flink onder druk; zou de traditie wel door kunnen gaan?
Mede door alle cabaretliefhebbers die zich hebben ingezet door de petitie te tekenen, en door de inzet van vier nieuwe leden van het Producieteam, zijn wij trots om te vermelden dat het Stella Maris Cabaret in 2019 gewoon door kan gaan!

Alle teams gaan weer hard aan de slag met het voorbereiden van tekst, dans, zang en meer.
Sta jij te springen om weer deel te nemen aan een spetterende voorstelling? Vergeet je niet in te schrijven voor één van de groepen. Datums voor de audities zijn terug te vinden op de homepagina van deze website.

Ook dit cabaret wordt weer een voorstelling om niet te missen! Wij hebben er zin in!

THE SHOW MUST GO ON! TEKEN DE PETITIE!

woensdag 18 april 2018 om 15:19 uur

Teken de petitie!

THE SHOW MUST GO ON!

Doek dreigt te vallen voor Stella Maris Cabaret

woensdag 18 april 2018 om 15:12 uur

Helaas dreigt het doek te vallen voor het Stella Maris Cabaret.

Via deze link kunt u het artikel op 1Limburg teruglezen. Tevens is hier een radio interview te vinden met locatiedirecteur Valkenburg, Wien Bergmans.

Belangrijke informatie voor bezoekers!

vrijdag 26 januari 2018 om 18:39 uur

- Je kunt NIET pinnen bij Cabaret, we accepteren alleen cashgeld

- Graag geven wij u enkele tips over het parkeren. Tijdens de voorstellingen van het Stella Maris Cabaret horen we regelmatig dat er weinig parkeergelegenheid is. Dit leidt vaak tot vervelende situaties, waarbij soms zelfs parkeerboetes worden uitgedeeld, omdat auto’s op plekken worden geparkeerd waar dat echt niet mag.
Achter de school in Meerssen ligt een sporthal met een grote parkeerplaats die ’s avonds nauwelijks wordt gebruikt. Veel cabaretbezoekers zijn hier echter niet van op de hoogte of denken dat het hek bij het Geulbruggetje is afgesloten; dit is echter ruim voor én na de voorstellingen gewoon open.
De route naar deze parkeerplaats (1) wordt vanaf de school aangegeven met verkeersborden; “Parkeren Stella Maris College”. Vanuit deze parkeerplaats kunt u binnen enkele minuten via het schoolplein naar de entree van de school lopen.
Ook bij het Station, Stationsstraat (2) kunt u parkeren.
De ligging van de parkeerplaatsen en de route ernaar toe staan aangegeven in het kaartje hieronder.

Tot snel bij een van de voorstellingen!
Stella Maris Cabaret Productieteam

Cabaret Nieuws

Belangrijk cabaretnieuws vind je op deze nieuwspagina. Volg ons ook op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes, foto's
en video's!