Inschrijving cabaret 2021

vrijdag 16 oktober 2020 om 09:14 uur

Beste leerlingen en medewerkers,

Zoals jullie waarschijnlijk al vermoedden, is het de komendeeditie van het cabaret waarschijnlijk niet mogelijk om in grote getale publiekte ontvangen. Sterker nog: we moeten het waarschijnlijk in heel kleingezelschap proberen te doen en later in het jaar (april 2021).

Toch willen we de traditie graag in stand houden, zeker ook omdatvelen ook wel enigszins verslaafd zijn geraakt aan hetStella-Maris-Cabaret-gevoel.

We hebben daarom gezocht naar een manier om muziek, zang, dans,tekst en toneel zo te combineren dat we met de ingrediënten van de afgelopenjaren een volwaardige kleinschalige voorstelling kunnen maken die én recht doetaan de traditie én op een compleet andere manier ingestoken wordt: we maken vande hele school ons eigen pretpark of, beter nog, onze eigen crime scene.

We spelen een voorstelling door de gehele school én het publiekloopt met ons mee. Uit alle hoeken en gaten van het gebouw worden allemaallosse onderdelen aan elkaar gesmeed tot één spannende who-done-it.

Uit elke kast kan een lijk vallen. Wat te denken van een amoureuzevrijage in het OLC? Een moordpartij in D2B? Of een stiekeme escape via een touwuit de optopping? Allemaal aan elkaar geregen, gezongen en gedanst tot eenlopende voorstelling van vijf kwartier (inclusief drankje waarschijnlijk ooknog, als het kan bij romantisch kaarslicht en pianomuziek).

Daarvoor hebben we jullie wel nodig, dus … kun je zingen? Dansen?Toneelspelen? Speel je een muziekinstrument? Xylofoon? Piano? Souzafoon? Kun jekickboxen? Of iets anders wat anderen niet kunnen? Meld je dan nu aan voor dezeop afstand meest bijzondere editie van het Stella Maris Cabaret.

Maak ook als je achter de schermen wil werken, hebben we je nodig.Er moeten filmpjes gemaakt worden, zodat er op alle schermen in school iets tezien zou kunnen zijn. Spullen moeten op hun plek staan. Allerlei zwijgendescènetjes vereisen rekwisiteurs.

Of in het kort: we kunnen iedereen gebruiken om op afstand hetmeest bekende cabaret van Zuid-Limburg te blijven.

Wil je meedoen vóór de schermen (toneel, dans, instrumenten, …) ofdeelnemen aan de rekwisieten? Meld je dan zo snel mogelijk aan voor de auditiesop zaterdag 31 oktober via ditinschrijfformulier. Enkele dagen van tevoren krijgje dan een tijdsblok (circa 45-60 minuten) toegestuurd waarop we je op schoolverwachten.

Wil je meedoen achter de schermen (techniek, video, decor,catering, grime, …)? Meld je dan ook aan via dit inschrijfformulier. De ploeghoofden zullen dan na 31 oktober contact opnemen om degevolgen voor jullie ploegen dit jaar te bespreken.

Cabaret Nieuws

Belangrijk cabaretnieuws vind je op deze nieuwspagina. Volg ons ook op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes, foto's
en video's!