Zaaldeuren open half uur voor aanvang!

vrijdag 22 januari 2016 om 10:19 uur

Beste cabaretbezoekers,

De deuren naar de zaal gaan altijd een half uur voor aanvang van de voorstelling open.

De première begint vanavond om 8 uur. De deuren zijn dus vanaf half 8 open.

Tot vanavond!

Parkeergeledenheid tijdens de voorstellingen - tips!

dinsdag 19 januari 2016 om 12:08 uur

Beste bezoekers van het cabaret,

Graag geven wij u enkele tips over het parkeren. Tijdens de voorstellingen van het Stella Maris Cabaret horen we regelmatig dat er weinig parkeergelegenheid is. Dit leidt vaak tot vervelende situaties, waarbij soms zelfs parkeerboetes worden uitgedeeld, omdat auto’s op plekken worden geparkeerd waar dat echt niet mag.

Klik hier voor een plattegrond waarin de parkeergelegenheid staat aangegeven.

Met vriendelijke groet,

Het productieteam van het Stella Maris Cabaret

Sneller Hoger Sterker, vrijdag de première!!!

maandag 18 januari 2016 om 11:07 uur

Een kijkje achter de schermen tijdens de laatste doorloop van het Stella Maris Cabaret 2016: "Sneller Hoger Sterker"

Nog geen kaarten? Wees er dan snel bij en komt dat zien! Het wordt weer een fantastische voorstelling!

Cabaret bestaat 50 jaar in 2017; oud-deelnemer, we zoeken jou!

zaterdag 2 januari 2016 om 15:27 uur

Hoewel het nog ver weg lijkt en we midden in de repetities voor de 49ste editie zitten, wordt er al volop gebrainstormd over het vieren van 50 jaar Stella Maris Cabaret in februari 2017. Een clubje enthousiaste organisatoren heeft inmiddels de grote lijnen van dit heuglijke feit uitgezet.

Na 2 weekenden met de 8 reguliere voorstellingen zal er in het 3e weekend op zaterdag 18 februari 2017 een reüniefeest met optredens door deelnemers van toen tot nu worden georganiseerd voor iedereen die betrokken is geweest bij 1 of meer van die 50 jaren cabaret. De school zal worden omgetoverd aan de hand van foto’s, cabaretposters, videomateriaal, “meet & greet” plekken, repetitieruimtes, open podium en wat verder ook maar herinnert aan 50 jaar cabaretvoorstellingen. Hiervoor zoeken we nu al contact met (oud-)deelnemers, bandleden, danseressen, cateringmedewerkers enz.

Coördinatie van deze 3e zaterdag is in handen van feestcommissie “Cabaret ziet Abraham”: Thomas Brune, Ruud Engels, Ellian Geene, Gwen Moust, Roel Op den Kamp, Janine Rademakers en Darcy Ummels. Heb je ideeën/materiaal voor deze feestelijke avond neem dan contact op met ellian@stellamariscabaret.nl

Tenslotte: om inzicht te krijgen in de omvang van dit reüniefeest vragen we iedereen die interesse heeft om dit met ons te vieren, zich nu al direct in te schrijven via onze site www.stellamariscabaret.nl. De “oudste” leerling-deelnemer verrassen we met 2 gratis toegangskaarten voor de feestreünie. Volg ons via facebook “Stella Maris Cabaret ziet Abraham” en www.stellamariscabaret.nl/cabaret-ziet-abraham

Nog maar enkele weken tot de eerste voorstelling!

zaterdag 2 januari 2016 om 15:22 uur

De cabaretleerlingen van het Stella Maris College zijn inmiddels uren aan het repeteren op zaterdagen en zondagen. Teksten zijn ingestudeerd en op aanwijzing van tekstschrijver Niek Moust worden de laatste puntjes op de i gezet. Eindregisseuse Gwen Moust oefent met het koor op bijpassende moves bij de songs, de solisten gaan schitteren op het podium. Choreografe Sandra Fuchs gaat zelf met haar danseressen oefenen in een spiegelzaal om de juiste passen onder de knie te krijgen. Nog maar een paar weken en dan sluit ook de live band o.l.v. Jack de Wilde aan bij de grote montage en doorloop repetities.

Kortom iedereen is druk bezig om de voorstellingen weer tot een succes te maken. Ze zijn te zien in de weekenden van 22, 23 en 24 januari en 29, 30 en 31 januari, locatie Meerssen. We hopen natuurlijk weer op 8 uitverkochte zalen met enthousiast publiek; inmiddels zijn er al bijna 2000 kaarten verkocht, dus aarzel niet en bestel en betaal snel via www.stellamariscabaret.nl/ticketverkoop

Poster "Sneller, hoger, sterker"

zaterdag 5 december 2015 om 10:51 uur

​Inschrijvingen ondersteunende ploegen loopt tot 1 december!

maandag 9 november 2015 om 18:02 uur

Wil je nog meedoen met een van de ondersteunende ploegen van het cabaret, geef je dan snel op; speciaal voor de geluids- en lichtploeg kunnen we nog enthousiaste leerlingen gebruiken. Wat je dan moet doen, kun je in een eerder nieuwsbericht vinden!

Aangezien de voorstellingen allemaal in januari plaatsvinden, hebben we al op zondag 13 december de foto shoots voor het programmaboekje

(je hoort van je ploeghoofd hoe laat en of de datum voor jouw team eventueel afwijkt).

Andere belangrijke data zijn:

Zo 10 januari montage

Za 16 januari technische doorloop

Zo 17 januari doorloop

Do 21 januari generale repetitie

Vr 22 januari eerste voorstelling

Hartelijke groet,

STELLA MARIS CABARET PRODUCTIETEAM

Titel cabaret is bekend!

maandag 19 oktober 2015 om 20:21 uur

Beste cabaretliefhebbers,

Bij deze willen wij graag de titel van het aanstaande cabaret bekend maken.

De titel van het Stella Maris Cabaret 2016 is..

*tromgeroffel*

"SNELLER, HOGER, STERKER"

Tot ziens!

Wij zoeken leerlingen voor de geluidsploeg, lichtploeg en videoploeg!

woensdag 7 oktober 2015 om 20:59 uur

Kun je niet zingen of toneelspelen maar wil je wel graagmeewerken aan ons geweldige Stella Maris Cabaret? Dan zijn we op zoek naar jou!

Voor diverse technische ploegen zoeken we extra meiden en jongens die het leuk vinden om eens met iets heel anders bezig te zijn dan woordjes stampen of proefwerken leren. Je krijgt bij ons de kans om in een enthousiaste technische cabaretploeg iets te nieuws leren.

Hieronder vind je meer informatie over de werkzaamheden van de geluidsploeg o.l.v. Sjors en Vince van de Weijer (AudioEye), de lichtploeg o.l.v. Jessy van Gulick en de videoploeg o.l.v. Erwin Kerstges.

Lijkt dit je wat, schrijf je dan snel in via de cabaret website of neem voor meer informatie contact op met Ellian van het cabaret Productieteam: ellian@stellamariscabaret.nl of bel haar op 06-46153880.

WE ZOEKEN JOU!

GELUIDSPLOEG

Wat doe je?
In de geluidsploeg van het Stella Maris Cabaret zorg jij ervoor dat de muziek van de band goed te horen is, dat de zang mooi klinkt en dat de acteurs te verstaan zijn! En dat terwijl je veel plezier beleeft met vrienden en collega's!

Voorbereiding: Er is geen voorbereiding nodig voor een entree bij de geluidsploeg. Tijdens de repetities hebben we voldoende tijd om jou de kneepjes van het vak bij te brengen.

Wat moet je kunnen? Je hoeft nog niets in het bijzonder te kunnen: alles kun je leren! Als je graag wilt werken met geluidsapparatuur óf al eens hiermee gewerkt hebt is dat wel een voordeel natuurlijk.

Wat leer je? Je leert wat er op het gebied van geluid zo belangrijk is voor een succesvol Stella Maris Cabaret. Verder leer je de producten kennen en je leert samen te werken met mensen van allerlei verschillende ploegen. Ook leer je op welke manier je microfoons moet bevestigen en hoe je ervoor zorgt dat alles goed klinkt. Is er nog iets dat je graag wilt leren op het gebied van geluid? Dat kan!

Krijg je vooraf opleiding/instructie? Voordat de shows beginnen zijn er enkele repetities gepland die ons de kans geven om te oefenen. Tijdens deze repetities ontvang je alle benodigde instructies.

Hoeveel tijd moet je hebben? In de maand december en in de eerste helft van januari ben je ongeveer een halve dag (zondag) per week bezig voor het cabaret. Vanaf 16 t/m 31 januari wordt de aanwezigheid bij het cabaret iets intensiever, waardoor je doordeweeks en in het weekend regelmatig aanwezig bent. Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat jouw school resultaten hier niet onder lijden!

Wanneer moet je beschikbaar zijn? Als geluidsploeg beginnen we doorgaans twee maanden voordat de eerste show plaats vindt met de eerste repetities. Dat houdt in dat we dit seizoen in december samen aan de slag gaan. We zijn dan bij zes repetities op zondag aanwezig, waarbij we in teams werken: één team bouwt op en het andere team bouwt af. Daardoor ben je op de zondag ongeveer een halve dag aanwezig. Je hebt tijdens deze dagen genoeg tijd om bijvoorbeeld aan schoolwerk te werken.

Naarmate de echte shows naderen is het goed mogelijk dat je een hele zondag aanwezig bent. In de laatste week voordat de première show plaatsvindt, zullen we ook doordeweeks een middag (opbouw) en een avond (generale repetitie) bezig zijn.

Na de generale repetitie vindt het eerste show-weekend plaats, waarin je bij vier shows aanwezig bent (van 22 t/m 24 januari). Het weekend erop ben je ook bij de laatste vier shows aanwezig (van 29 t/m 31 januari).

Wat moet je precies doen? Wat je precies gaat doen hangt af van jouw vakmanschap. De meeste beginnelingen belanden in de chipploeg, die ervoor zorgt dat elke zanger(es) en acteur van een microfoon voorzien wordt. Natuurlijk kun je tijdens de vroege repetities oefenen met diverse andere geluidstechnische producten, zoals mengpaneel, DJ-gear, microfoons, enzovoorts. We sluiten altijd met de hele ploeg de apparatuur aan voordat een repetitie of show plaatsvindt. Deze ruimen we ook weer op. Ter afsluiting mogen we ook de feestavond In De Keizer van geluid- en lichttechniek voorzien! Als je meerdere jaren bij de geluidsploeg blijft, kun je toewerken naar een activiteit die jij graag zou willen uitvoeren (bijvoorbeeld de muziekjes starten vanaf de DJ-gear).

Onderbouw en/of bovenbouw: Jouw enthousiasme is het belangrijkste voor ons, het maakt niet uit of je in de onderbouw of de bovenbouw zit.

LICHTPLOEG

Wat moet je precies doen? Afhalen en schoonmaken van de lampen, lampen ophangen en uitlichten, show programmeren, volgspotten, techniek opbouwen en afbreken.

Voorbereiding: Rond het einde van het jaar begint de lichtploeg met de werkzaamheden van het cabaret. Dit bestaat dan uit de lampen afpakken en schoonmaken, hierna deze weer ophangen en richten. Verder is het belangrijk om de show eigen te worden en veel te oefenen. Dit wordt ook altijd tijdens de repetities gedaan.

Wat moet je kunnen? Je hoeft niet veel te kunnen om bij de lichtploeg te komen, alles wordt je hier geleerd.

Wat leer je? Bij de lichtploeg leer je tijdens de voorbereidingen van alles over de verschillende lampen en technieken. Ook leer je om samen in een groep het gewenste einddoel te bereiken.

Krijg je vooraf opleiding/instructie? Voordat we beginnen wordt altijd even uitgelegd wat de planning van de dag is. Hierbij wordt ook uitgelegd hoe het moet gebeuren.

Wanneer moet je beschikbaar zijn/hoeveel tijd moet je hebben? Je moet de weekenden in aanloop naar het cabaret beschikbaar zijn. Meestal op zaterdagen/of zondag de hele dag. Verder wordt ook verwacht dat je tijdens de verschillende doorlopen, generale repetitie, tribuneopbouw en afbraak en natuurlijk de voorstellingen aanwezig bent.

Onderbouw en/of bovenbouw: Iedereen is welkom!

VIDEOPLOEG

Voorbereiding: Ruim voordat het cabaret plaatsvind heeft het ploeghoofd overleg met deregisseuse. Zij heeft meestal wensen voor achtergrondprojecties die tijdens hetcabaret te zien moeten zijn, filmpjes die vooraf opgenomen moeten worden ensoms live-projecties die tijdens de show verzorgd moeten worden. Om die dingente maken wordt er soms een beroep op jou gedaan – meestal proberen we dieopnames in één weekend te doen. Verder zullen we in de drie weken voorafgaandaan de eerste cabaretvoorstelling in het weekend aanwezig zijn om de show teleren kennen en ons eigen draaiboek te kunnen maken.

Wat moet je kunnen? Je hoeft niets te weten over video-opnames. Wel dat je het belangrijk vindt eenmooi product neer te zetten en dat je je verantwoordelijkheid wil nemen. In eenklein team werken, overleggen met elkaar en elkaar zoveel mogelijk helpen.

Wat leer je? Je leert hoe achterwandprojecties worden verzorgd en hoe cameratechniek werkt,je maakt kennis met geluidsopnametechniek en hoe onderlinge communicatie in eenklein team verloopt.

Krijg je vooraf opleiding/instructie? Ja, alle leden van de videoploeg krijgen duidelijke instructies over hunrol/taak. Dat kan heel verschillend van elkaar zijn: soms hebben we eenlive-cameraman/vrouw nodig. Dat is weer compleet anders dan de taken van degenedie de achterwandprojecties verzorgt. En camerabediening is dan ook weercompleet anders.

Hoeveel tijd moet je hebben en wanneer moet je beschikbaar zijn? Je moet in de drie weekenden voorafgaand aan het cabaret proberen bij derepetities te zijn. Verder ben je er tijdens de voorstellingen – meestalbeginnen onze taken een uur voor de show.

Wat moet je precies doen?

  • cameraman/vrouw: We nemen met 4 camera’s alleshows op. Drie van die camera’s met de hand bediend. Als cameraman/vrouw filmjij volgens een filmdraaiboek. Achteraf worden de gemaakte beelden samengevoegdtot een mooie DVD/Bluray.
  • achterwandprojecties: Jij zorgt ervoor dat dejuiste achterwandprojecties zichtbaar zijn achter de hoofdrolspelers. Datgebeurt vanaf een computer die in de zaal staat. Het wisselen van die scenesluistert heel nauw want de regisseuse heeft onze achtergronden nodig om hetverhaal goed te kunnen vertellen: precies werken dus!
  • geluid: we hebben niet alleen de beelden maarook de geluidsopnames van elke cabaretvoorstelling nodig. Onze geluidsman/vrouwis daar de aangewezen persoon voor
  • live-projecties: als de regisseuse graaglive-beelden op het toneel heeft dan verzorgen we die. Bedien jij dielive-camera? Dan krijg je je instructies van de regisseuse. Zij vertelt je watje moet filmen en hoe ze ’t graag in beeld heeft. De rest van de ploeg zorgtdat jouw beelden op toneel te zien zijn!
  • diverse andere taken: we hebben vaak een itemdat we proberen duidelijk in beeld te krijgen. Zo hebben we wel eensband-night: we filmen dan met een serie action-cams de band. Maar we kunnen ookbeslissen om (backstage) het werk van de technische ploegen te gaan filmen ofde voorbereidingen van de dansploeg… Iedereen die geen vaste rol heeft kanbijspringen in deze kleinere taken.

Onderbouw en/of bovenbouw: Voor de videoploeg zoeken we leerlingen die in de onderbouw met de videoploeg willenbeginnen. In je eerste jaar bij de videoploeg krijg je aanwijzingen van hetploeghoofd en van de ervaren leden en leer je hoe de apparatuur moet wordenopgehangen en worden aangesloten, hoe we filmen, op welke manier we degreenroom laten functioneren en waarop we moeten letten tijdens de show…kortom: je leert hoe ’t systeem van de videoploeg in elkaar zit… In de volgendejaren ben jij degene die de nieuwelingen kan helpen, maar die ook zelfstandigtaken kan uitvoeren.


Zit jij in de bovenbouw en wil je graag bij de videoploeg? Kan altijd! Snelerbij zijn want de videoploeg is maar een kleine ploeg…

"Stella Maris Cabaret ziet Abraham"

donderdag 1 oktober 2015 om 16:19 uur

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond het jubileum van het Stella Maris Cabaret?

Lees dan onze nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief zullen we informatie geven over de organisatie rondom het jubileum dat in 2017 gaat plaatsvinden.

Deze nieuwsbrief vindt u op onze site, op Facebook en krijgt u per mail toegezonden mits u zich heeft aangemeld via het aanmeldformulier voor de reünie.

Dit aanmeldformulier is ook op onze site te vinden!

Cabaret Nieuws

Belangrijk cabaretnieuws vind je op deze nieuwspagina. Je kunt ook reacties plaatsen bij de nieuwsberichten. Minder belangrijke berichten (maar vaak wel leuk!) kun je volgen via onze Facebookpagina en ons Twitteraccount.

  • Je bent sociaal... of je bent het niet!

    Volg ons op Facebook & Twitter


    Facebook